Андрю Тейт може да пътува навсякъде в Румъния, след като съдът облекчи ограниченията за пътуване на противоречивия инфлуенсър. От август насам Тейт не можеше да пътува извън района на Букурещ без одобрението на съдия, съобщи Sky News.

Твърди се, че 36-годишният мъж е експлоатирал жени, за да печели пари за бизнеса си с уебкамери, и е обвинен в трафик на хора, изнасилване и създаване на организирана престъпна група.

Няколко жени твърдят, че са били подмамени с обещания за любов и брак, след което са били сексуално експлоатирани и контролирани. Той и брат му Тристан отричат всички твърдения.

Въпреки смекчаването на ограниченията, до което се стигна, след като той се яви в съда във вторник, Тейт все още не може да напусне Румъния.

Инфлуенсърът заяви пред журналисти пред съда, че "нещата се движат в правилната посока".

"Няма нито един видеоклип на малтретирано момиче или нито едно изявление срещу нас. Ако станете твърде голям и твърде успешен, хората ще дойдат и ще се опитат да ви атакуват", каза той.

Той също така попита съдията дали може да си върне конфискуваните през януари активи, които включват луксозни автомобили, дизайнерски часовници и пари в брой.

Тогава властите съобщиха, че конфискуваното имущество е на стойност 3,6 млн. евро.

То може да бъде използвано за обезщетение на жертвите и за заплащане на разследването, ако обвиненията бъдат доказани.

"Те взеха много неща... 15 автомобила и много ценни вещи. Би било хубаво да си върна нещата", заяви Тейт пред репортери.

Съдът обаче отложи обсъждането на имуществото му за началото на ноември.

Братята Тейт са арестувани през декември и са държани в затвора до март, когато са преместени под домашен арест. Обвиненията срещу тях и две съпроцеснички бяха повдигнати през юни.

През последните няколко години Тейт бързо придобива слава и известност благодарение на клиповете с негови изказвания, които се появяват в TikTok и други платформи.

Сега той е забранен от повечето основни услуги за социални медии - освен от X, където има близо осем милиона последователи.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм