Доказателство, че десетки жени са били подготвени за онлайн секс работа от членове на групата "War Room" на инфлуенсъра Андрю Тейт, бяха открити от Би Би Си.

Изтекли вътрешни регистрационни файлове за чат идентифицират 45 потенциални жертви между март 2019 г. и април 2020 г., но общият брой вероятно е по-висок.

Изглежда, че текстовете също така показват техниките, използвани от членовете на War Room за експлоатиране на възможни жертви.

Тейт отрича каквото и да е нарушение и казва, че е готов да защити невинността си.

В изявление, направено от неговия пресаташе, се казва, че констатациите на Би Би Си представляват "пореден нагъл опит да се представят едностранчиви, непроверени" обвинения срещу него.

36-годишният бивш кикбоксьор е обвинен в Румъния за изнасилване и трафик на хора.

На 4 август той беше освободен от домашен арест в очакване на процеса срещу него. Миналата седмица Би Би Си разкри подробности за графични доказателства, събрани от румънски прокурори.

Брат му Тристан и двама негови сътрудници също са изправени пред обвинения. Всички отхвърлиха обвиненията.

Последното разследване на медията – описано в документалния филм Andrew Tate: The Man Who Groomed the World? - центрира върху 12 000 страници криптирани съобщения в Telegram, изпратени от стотици членове на War Room.

Достъпът на Би Би Си до регистрационните файлове обаче беше ограничен до тези, изпратени за период от 13 месеца - така че общият брой на жените, вероятно набелязани и експлоатирани от групата, която е създадена през 2019 г., може да бъде много по-голям.

Тейт казва, че War Room - чието присъединяване струва 8 000 долара на година, е мрежа от могъщи мъже и такива, които искат да се учат от тях.

Тази група насърчава самодисциплината, мотивацията и изграждането на увереност, като същевременно предоставя на членовете достъп до хиляди професионалисти от цял ​​свят, които насърчават личната отговорност и отчетност, подчертавайки важността на поемането на собственост върху вашите избори и действия“, твърди изявлението, издадено от Тейт.

Въпреки това, изтеклите онлайн чатове показват, че War Room учи членове чрез така наречения си "докторантски" курс - инициалите означават "Pimpin' Hoes Degree" - как да привлекат жените към секс работа.

Членовете са инструктирани от някои от ръководството на War Room - известни като "генерали", да съблазняват романтично, емоционално манипулират и социално изолират жени, преди да ги примамят да се показват пред уеб камери, често като взимат всички или повечето пари, които правят.

Докато по-голямата част от медийното внимание около организацията е насочено към братята Тейт, разследването на Би Би Си установи, че самопровъзгласил се за „магьосник“, който носи псевдонима „Иги Земелвайс“, изглежда е истинският лидер и интелектуална движеща сила на War Room.

Съобщенията, ексклузивно получени от медията, предполагат, че насилието срещу жени е преподавано и насърчавано от някои от "генералите" на Тейт.

Сред тях имаше снимки на жена, наведена със сериозни натъртвания и порязвания по задните части.

Друга публикация, изпратена от водещ член, който използва псевдонима "Joe Lampton", описва как той реагира на оплакване от жена, която работи за него. „Взех й клавиатурата и я ударих с нея в главата“, пише в съобщението. „Тя влезе в стаята и работи 7 часа без никаква почивка.

Разследването установи, че към август 2022 г. е имало 434 членове на War Room по света. Въпреки че не всички членове на Военната стая ще действат според нейните учения, ние успяхме да идентифицираме много от жените, вероятно поддържани от членовете на групата, плюс още 29 жени, които бяха набелязани през същия период.

Би Би Си разговаря с две жени, които казаха, че са били експлоатирани от членовете на War Room. Въпреки че живеят на хиляди километри една от друга, техните истории показват, че мъжете са следвали една и съща тактика.

И двете жени казаха, че първоначално са вярвали, че са в романтична връзка с тези мъже, които след това започнали постепенно да ги манипулират в секс работа, стратегия, известна като "метода на любовника".

„Той използваше секса много, за да ме манипулира“, казва „Мария“ – не истинското й име – от Буенос Айрес, Аржентина.

Жените също така казват, че са били подложени на насилие, изолирани от приятели и принудени да изпълняват черни задачи, за да демонстрират раболепието си.

„Аманда“ – също псевдоним – която живее на западния бряг на САЩ, казва, че е раздала до 80% от това, което е спечелила във всеки един момент – общо 95 000 долара, на двама членове на War Room.

Аманда каза пред Би Би Си, че е била ударена през лицето от "генерал", който я експлоатира и ни показа снимки на синини. Тя каза: "Той имаше контрол над всичко."

Според изтеклите чатове, членовете на групата изглежда вярват, че извършват „Павловско обуславяне“ на жени - „ето как се обучават кучета“, гласи едно изтекло съобщение. Инструкциите обикновено се предоставят от "генерали".

Техният метод за "дресиране" включва „тестове за подчинение“, като например каране на жените да татуират инициалите на членовете на War Room върху телата си.

Андрю Тейт, със своите 7,6 милиона последователи в Twitter и легиони от фенове, които искат да подражават на начина му на живот, остава фокусната точка на групата, въпреки предстоящия му процес.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм