В петък Софийската районна прокуратура съобщи, че са повдигнати обвинения на 47 - годишен мъж за хулигански прояви, съобщи NOVA. Инициалите на мъжа са О.Г. От свои източници NOVA научи, че задържаният е Орлин Гигов - мъжът , който беше задържан и обвинен за насилие срещу украинска гражданка, след като се беше барикадирал в дома си. Това е и мъжът, за когото в ефира на NOVA друга негова жертва разказа, че я е удрял с думите „Аз знам как да удрям. Няма да ти личи”. 

Задържаха отново насилник на жени, този път обиждал полицаи

Официалната информация, публикувана от СРП е, че на 23 март, малко след полунощ, на улица „Свети Кирил и Методий” в София, обвиняемият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Освен това се е съпротивлявал срещу опитите да бъде задържан и е буйствал. Арестът е станал в хотел в столицата. Сигнал за викове и шум е подаден от рецепцията.

„Знам как да бия, така че да не личи“: Още две жертви на насилника, пребил украинка, проговориха

При идването на полицаите в стаята е открит Орлин Гигов, който е бил заедно с украинска гражданка. По информация на NOVA това е жената, за която са му повдигнати обвинения в нанасяне на телесна повреда. В стаята полицията открива нож и следи от кръв. Украинската гражданка обаче отказва да даде показания, че върху нея по някакъв начин е упражнено насилие.

„Гола, боса и изхвърлена на стълбите“: Мъж преби украинка, защото била „от друго стадо“

След информацията, че Орлин Гигов е задържан, две други жени събраха смелост и застанаха пред камерата на NOVA, за да разкажат за това, което са преживели.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм