Правителството на Нова Зеландия обяви, че е създало нова мигрантска виза за инвеститори с цел привличане на опитни инвеститори с висока добавена стойност, които да инвестират в местни предприятия.

Възобновиха издаването на туристически визи за Русия у нас

"Новата виза "Активен инвеститор плюс" ще замени старите категории инвестиционни визи и ще изисква от мигрантите да правят инвестиции в новозеландски предприятия", заяви министърът на икономиката и регионалното развитие Стюарт Наш.

По думите му, старите визи често са водели до това мигрантите да инвестират в акции и облигации, а не директно в новозеландски компании.

Радев: Отмяната на визите ще внесе нов импулс в отношенията САЩ-България

"Искаме да насърчим активните инвестиции в Нова Зеландия, които генерират повече висококвалифицирани работни места и икономически растеж в сравнение с пасивните инвестиции", каза Наш.

Критериите за допустимост за новата виза включват минимална инвестиция от 5 млн. новозеландски долара (3,1 млн. щатски долара), като само 50 % от нея могат да бъдат инвестирани в акции, котирани на борсата. Категорията визи ще бъде достъпна от 19 септември. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм