В профила си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова обобщи политическата среда от последните няколко седмици, като обърна специално внимание и на срещата за ново ляво обединение, проведено на 29-и ноември в НДК. В коментара си Нинова изрази остри позиции относно колегите си в лявото политическо пространство.

Припомняме, че на 29-и ноември в НДК се проведе среща с участието на представители на лявото пространство, което имаше за цел да начертае нови перспективи пред левия политически спектър в България. На него участваха голям брой бивши членове на БСП, като най-ярко изявени политически фигури бях на президента Георги Първанов, Мая Манолова и Татяна Дончева. 

Георги Първанов се обяви за нова лява коалиция, в която да влезе и БСП

Корнелия Нинова подчерта, че е останала разочарована от срещата, и че очакванията ѝ за нещо ново не са били оправдани. Това, което председателят на БСП е видяла на срещата, са стари лица със стари идеи.

Бившият министър на икономиката и индустрията съзря в срещата нова атака към БСП, в която вътрешната опозиция се е скрила зад имената на Георги Първанов, Мая Манолова и Татяна Дончева. Тя припомни, че всички напуснали партията са свободни да се върнат под шапката на БСП. 

Лидерът на Младежкото БСП по Дарик: Не вярвам изборите да се манипулирани заради машините

Корнелия Нинова не пропусна да припомни, че под нейно ръководство е бил направен опит левицата да бъде обединена. Тя подчерта, че са водени преговори с "Движение 21" на Татяна Дончева, които са били провалени, а с АБВ на президента Първанов дори са се явявали в коалиционна форма на избори. 

В заключение Корнелия нинова написа "става въпрос не за идеи, а за его". Според нея тази форма на обединение не е идеологически подплатено, а основната му цел е да задоволи амбициите за депутатски места на част от участниците в него. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм