Лош ден за парламента и държавата. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова определи исканите две 30-минутни почивки от депутати от началото на днешното пленарно заседание.  Пред журналисти тя заяви, че работата на Народното събрание се блокира, защото от ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ се договарят за постове и пари.

По-рано пред журналисти в парламента председателят на Парламентарната група на ДПС Делян Пеевски отново припомни, че ДПС не участва в сглобката, а подкрепя евроатлантическото мнозинство.

"ДПС не участва в тази сглобка - нито имаме министри, нито имаме заместник-министри, нито желаем да имаме. Ние подкрепяме евроатлантическото мнозинство в парламента и евроатлантическото правителство, защото няма друго. Видяхме до какво водят служебните правителства - до пълна разруха", коментира Пеевски.  

Той посочи, че от ДПС вече са заявили подкрепа за приемане на регламент, по който да бъдат попълнени регулаторните органи. За него миналата седмица съобщи Христо Иванов след срещата им в лидерски формат с участието на финансовия министър Асен Василев, който е и съпредседател "Продължаваме Промяната - Демократична България", лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски. 

Борисов пък определи като пълна глупост твърдението, че искат да съборят правителството. По думите му досега решенията на Министерския съвет са най-меко казано слаби и затова се е налагало в парламента да се поема тежестта на правителството. Борисов припомни кризата със зърнопроизводителите и енергетиката. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм