Сделката за прехвърляне на наши оръжия от Афганистан в Украйна няма, увери на извънреден брифинг министърът на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова. Тя заяви, че секретарят на президента Румен Радев – Димитър Стоянов, е уличил служебния му кабинет с премиер Стефан Янев в търговия с оръжие с Украйна.

БСП също няма да отиде на консултации при Радев

По това време обаче служебен министър на икономиката е Даниела Везиева – съветник на настоящия премиер в оставка Кирил Петков в качеството му на министър на икономиката в първия служебен кабинет на държавния глава.

Свиленски: Всички политически проекти, които Радев прави са за сметка на БСП

„Ние, като правителство и като министерство, спряхме сделката по прехвърляне на български оръжия от Афганистан към Украйна. Благодарение на нас тя не видя бял свят. Освен това, уволнихме шефа и Съвета на директорите на ВМЗ-Сопот, които опитаха да прокарат тази сделка”, подчерта Корнелия Нинова.

Нинова: Получихме мандат да водим преговори за нов кабинет с ПП

Тя предостави на медиите пълния документ и заяви, че извадката, показана от Стоянов във „Фейсбук“, „манипулира общественото мнение”.

Снимки: Министерство на икономиката и индустрията 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм