Получихме мандат да водим преговори за съставяне на правителство в този парламент и решихме да не участваме в правителство на ГЕРБ или ДПС, както и да не подкрепяме мандат за съставяне на правителство, връчен на ДПС и ГЕРБ.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на националния съвет на партията, предаде БГНЕС.

Петков: Не е имало директен внос на оръжия от България за Украйна

Левицата поставя четири основни приоритета при преговорите за съставяне на правителство.

"Националният съвет ни даде рамка за воденето на разговори с четири краткосрочни задачи: подкрепа на актуализацията на Бюджета, подкрепа на законите за Плана за възстановяване и устойчивост, реформите и проектната готовност за Плана да влязат в действие, и подготовка на Бюджета за 2023 г., за да подготвим хората за трудните месеци, които идват", добави Нинова.

Нинова: В цял свят инфлация, само Борисов ще я спре в България

Пленумът е определил и дългосрочни цели в провежданите политики в социалната сфера, здравеопазването, образованието, културата и спортът, икономиката.

"Изрично записахме да продължим битката за съдебна реформа и изкореняване на модела "ГЕРБ", която ние като партия водим от много години", допълни още вицепремиерът.

Проф. Александър Маринов пред Дарик: Атаките на Петков към Радев са политическо самоубийство

Тя посочи, че не е поставяно изискване за възобновяване на преговорите с "Газпром" като необходимо условие за започване на преговорите, но уточни, че още в началото от БСП са излезли с позиция, че това е грешка.

Националният съвет на БСП е дал висока оценка на министрите в правителството.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм