Актуализацията на бюджета е приоритет пред оставките на министрите. Няма да искаме вот на доверие, заяви пред Нова телевизия председателят на 47-ото Народно събрание Никола Минчев.

НС на БСП се събират да обсъжда бюджета и трусовете в правителството

Според Минчев „Капитан Андреево” е един изключителен корупционен скандал, който се разкрива пред очите ни. Там става дума за много пари и със сигурност може да е една от причините да се търси някаква дестабилизация, подчерта той в коментар за причините, подтикнали „Има такъв народ” да напуснат коалицията и изтеглят министрите си.

„Евролаб 2011“: Искат да ни откраднат бизнеса

„Няма различна политика по отношение на Република Северна Македония“, каза още Никола Минчев, след като Слави Трифонов посочи, че именно РСМ е една от причините да обяви коалицията за вредна.

София – Скопие: Посредничество по дългогодишния спор

„Това е една теза, която се лансира, когато трябва изкуствено да се нагнетява напрежение“, смята Минчев. Запитан кой ще застане на мястото на Теодора Генчовска във външно министерство, Минчев каза:

„Да, Весела Чернева е външнополитическият съветник на премиера. Има качествата за външен министър, но не е обсъждана нейна кандидатура“.

Тошко Йорданов пред Дарик: ПП скачаха на нас, а не на ГЕРБ и ДПС

В заключение Минчев изрази надежда, че тази година предсрочни избори няма да има.

„Още в рамките на този парламент ще имаме 121 депутати, които да стоят зад настоящето правителство и то да продължи своята работа“, каза Минчев. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм