Властите в град Мангаратиба на южното крайбрежие на щата Рио де Жанейро глобиха нападателя на националния отбор по футбол Неймар с 16 милиона реала (повече от 3,3 милиона долара) за изграждането на изкуствено езеро и зона за плуване в неговото имение, съобщи БТА, позовавайки се на сайта "G1".

Според местната прокуратура, играчът не е осигурил необходимия екологичен надзор за работата. Освен това той е обвинен и в "преместване на почвата" и "унищожаване на растителност".

Фен на Бразилия завещава всичко на Неймар

По-рано местни еколози след анонимна жалба провериха дома на Неймар и откриха наличието на нарушения на екологичните стандарти, включително неразрешено ползване на вода от една от реките. Тогава те също решиха да забранят използването на водоема и зоната за къпане, като ги оградиха и разлепиха съобщения, което обаче не попречи на Неймар след няколко дни да публикува снимки в социалните си мрежи, на които в нарушение на забраната, се къпе в езерото.

Сега футболистът има 20 дни да обжалва решението на местните власти.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм