„Ще ви помоля да изчакате навън и да изкарате колата, защото тук не може така да се влиза. Необходимо е разрешително“, с тези думи беше посрещнат министърът на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов пред ТЕЦ „Брикел“. Това стана ясно от видеоклип, който самият Сандов качи във Фейсбук профила си.

На живо от ТЕЦ Брикел

Posted by Borislav Sandov on Friday, July 15, 2022

От кадрите се вижда как черен дим се издига от комина на предприятието. „Вие току-що приключихте планов ремонт, не сте отстранили нищо, отвсякъде има неорганизирани емисии. Това е в нарушение на Закона за опазване на околната среда“, заявява Борислав Сандов.

Арестуваха шефа на ТЕЦ „Бобов дол“

„Това, че е частна собственост, не означава, че органите на реда не трябва да правят проверки във всеки един момент. Всеки ден получавам сигнали от вашето предприятие“, категоричен е министърът на околната среда и водите в оставка.

Припомняме, че през февруари държавата бе осъдена на първа инстанция да плати близо 25 млн. лв. на ТЕЦ "Брикел" за решение екоминистерството да определи по-малко от необходимите ѝ безплатни парникови квоти. Това се е случило по време на първото правителство на Бойко Борисов в периода май 2010 - май 2011 г.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм