Качеството на речта в парламента спада. Тази тенденция открои преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова в предаването Стълбището на Дарик. Според нея това е много опасно, защото опростачването на речта се пренася чрез медиите към обществото. По думите й така се стига до агресия, а след това и до насилие. Тя обясни, че всеки ден виждаме и изживяваме такива примери.

“Когато вече вътрешните задръжки във всеки у нас падат това води до агресия, а  прераства в насилие и примерите затова са не само през шофирането, но и в смъртните случаи, за които чуваме за съжаление в новините, които се превръщат като криминални хроника. Това не е болест само на българското общество и на другите така демократични общества. Това е много сериозен проблем”, посочи Киселова.

Според нея и лидерите на други партии трябва да помислят за оттегляне.

След като двама от лидерите от предишния парламент се оттеглиха, къде доброволно - Христо Иванов, къде доброзорно - Корнелия Нинова, ми струва че и в първата и втората парламентарна група също трябва да помислят за това. Част от причините да сме в толкова дълга криза не се корени в това, че съществуват партия ГЕРБ и партия ДПС, а може би в техните лидери. Това е част от преосмислянето без да правим революция в парламентарното управление", добави Киселова.

Чуйте целия разговор в прикачения файл.