Нова забележителност се появи в сърцето на престижния Манхатън в Ню Йорк. Steinway Tower е „най-тънката сграда в света“, така я определят нейните създатели, като споделят, че строежът е завършен и купуването на апартаменти може да започне, пише CNN.

С височина от 435 метра и ширина 17,5 метра, това е един най-високите небостъргачи в западното полукълбо, построен като допълнение на Steinway Hall - историческа сграда от 1925 г., известна като бивш дом на производителя на пиано Steinway and Sons и концертна зала.

Комплексът в центъра на Манхатън включва 60 апартамента и има 84 етажа. Триплекс мезонет с изглед към Сентрал Парк седи на върха.

Сградата е изградена от блокове бронзиран теракот, променящ цвета и текстурата си при различни светлини и ъгли.

Нюйоркската архитектурна фирма SHoP Architects е работила по проектирането, а строежът започва през 2013 година.

Архитектите споделят, че са черпили вдъхновение от "златния век на небостъргача в Манхатън" и историята на арт деко в Ню Йорк.

Цените варират от близо 8 милиона долара за студио до 66 милиона долара за мезонет.

История на небостъргачите в Ню Йорк

По информация на Daily mail обаче апартаментите в такива сгради не се заемат изцяло, тъй като хората търсят жилище на по-достъпни цени, а често собственици от Китай ги придобиват под формата на инвестиция.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм