На борда на лодката, която претърпя корабокрушение през последните няколко часа край сирийския бряг от Северен Ливан, е имало повече от 100 души, а може би и 150. Досега са открити най-малко 53 тела, включително на жени и деца, но според други източници броят на жертвите е 62. Десетки може да са изчезнали, предаде RaiNews.

Спасиха 38 мигранти от Афганистан и Сирия, стигнали с лодка до Каварна  

Сирийското ведомство за правата на човека в Сирия, което е чула свидетелствата на някои оцелели, твърди, че на борда на "лодката на смъртта" е имало 120-150 души, предимно ливанци, но също така сирийци и палестинци.

Драма в Гърция: Дете бежанец почина заради недостиг на вода и храна

Подробностите съобщи ливанския министър на транспорта Али Хамие, според когото спасителните операции, продължили цяла нощ, продължават и в тези часове. Сирийските и ливанските власти са в тесен контакт, за да се опитат да спасят оцелелите и да открият още тела.   

Първите 15 тела бяха открити вчера следобед край бреговете на Тартус, Сирия, недалеч от границата с Ливан. Лодката е идвала от Северен Ливан. Сред жертвите има жени и деца, твърдят източници.

7000 сирийци са се завърнали в родината си за месец

През април миналата година повече от 30 души, сред които жени и деца, се удавиха край бреговете на Северен Ливан, когато лодката, с която пътуваха, беше блъсната от патрулна лодка на ливанската брегова охрана.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм