Четигодишно момиченце, пътувало в кораб с мигранти почина, след като по време на драматична спасителна операция в Средиземно море то бе спасено.

Детето било откарано в безсъзнание заедно с майка му от военноморски хеликоптер в болница в Крит, където починало.

7000 сирийци са се завърнали в родината си за месец

Според гръцките медии корабът е бил по течението на около 50 морски мили западно от Крит. Останалите 61 мигранти са спасени от преминаващ товарен кораб. Според медиите на борда не е имало храна и вода.

Твърди се, че корабът е тръгнал от Турция или страна от Близкия изток и е бил на път за Италия. Този маршрут е дълъг и опасен, особено след като хората често пътуват със стари катери.

Нови кадри в TikTok показват какво се случва на границата с Турция

Катастрофите и инцидентите се случват отново и отново. Въпреки това все по-често се използва прохода, тъй като Гърция пази морските си граници с Турция, така че преминаването от турското западно крайбрежие до гръцките острови в Източно Егейско море е затруднено.

Междувременно турски офицери в Измир обявиха, че са спасили 181 мигранти, върнати от Гърция.

Гърция е блокирала над 150 000 мигранти без документи, опитващи се да преминат нейната сухопътна и морска граница досега тази година“, каза турският министър на миграцията Нотис Митарачи в неделя, цитиран от Daily Sabah.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм