В САЩ има около 1,6 милиона транссексуални хора, които са на възраст от 13 години нагоре и около 43 процента от тях са между 13 и 24-годишни, се казва в нов доклад, цитиран от ДПА.

Нова Зеландия забрани със закон смяната на пола

Документът, разпространен тази седмица от Института „Уилямс“ при Калифорнийския университет в Лос Анджелис (UCLA) е базиран на данни от две проучвания, проведени от Центровете за контрол и превенция на заболяванията в периода 2017-2020 г., както и въз основа на усъвършенствано статистическо моделиране.

Изследователите са установили, че процентът и броят на възрастните в САЩ, които се самоопределят като транссексуални, остават стабилни с течение на времето. Броят на транссексуалните на възраст от 13 до 25 години обаче се е удвоил в периода от предишния доклад, публикуван през 2017 г., макар че изследването е използвало различна методология.

Оклахома: Забраната за абортите влиза в сила веднага

Рязкото покачване на броя на транссексуалните може да се дължи на по-добрия достъп до данни за млади хора, които са самоопределят като транссексуални.

Данните показват, че по-младите хора са „значително по-склонни“ да се самоопределят като транссексуални в сравнение с по-възрастните, изтъква докладът: 1,4 процента в категорията 13-17 години и 0,3 на сто при възрастни от 65 години нагоре.

Като цяло, броят на пълнолетните в САЩ, които се самоопределят като транссексуални (1,3 милиона), представлява 0,5 на сто от общия брой на възрастното население в САЩ. Сред американските младежи на възраст от 13 до 17 години 17 300 000 се самоидентифицират като трансексуални, или 1,4 на сто от общия брой на населението на САЩ в тази възрастова категория.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм