"Гешев с вратовръзка със знамето на САЩ, но на ревера е метнал България", пише Михаил Маринов във Фейсбук, след като интересна снимка от днешната пресконференция на главния прокурор Иван Гешев започна да циркулира в интернет.

Гешев е получил искане за оставка от шестима магистрати

На снимката ясно се вижда, че врътовръзката на Гешев е богато украсена с американски знамена, но не само това бе повод за коментари, критики и шеги.

Главният прокурор Иван Гешев показа оставката си я скъса демонстративно по време на първото си изявление, след като номираната от ГЕРБ-СДС за премиер Мария Габриел и шестима членове на Прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет поискаха да бъде предсрочно освободен.

Сарафов: Страхувам се за живота си, защото познавам Гешев

Гешев коментира, че е бил предупреден, че трябва да подаде оставката си днес до 10 часа, а няколко месеца по-рано е получил предложение от Бойко Борисов да стане посланик в Израел или Турция и да има политическа кариера в ГЕРБ.

"За мен думи като родина, татковина, отечество, мъжка дума и чест означават нещо. Може да съм допускал грешки и това е нормално, може да съм казал нещо непремерено някъде, но всичко е било само и единствено в интерес на народа".

Карадайъ: Оставката на Гешев е негов личен избор

Ето какво още пишат хората в социалните мрежи:

"Какво символизират многобройните американски знаменца и слончета на вратовръзката на Гешев?

И резюме на днешната пресконференция на Гешев:

Скъса си театрално оставката;

Злите сили и Путин били срещу него;

Подкрепяли го много прокурори, но най вече жените сред тях?

Бойко му предложил да е посланик в Израел или Турция и някак между другото спомена за добрите си приятели евреите от задгранични организации??? Сетих се и за израелския експерт, който Гешев ползва при разследването на взрива;

Призова зам.гл. прокурор Сарафов да си подаде оставката, иначе щял да направи искане до ВСС за отстраняването му;

Не даде да му зададат нито един въпрос.

И още един поглед върху ситуацията:

Който почне за ходи твърде често на посещения в САЩ и е политически активен, бързо му отрязват крилцата. Справка: Цветан Цветанов.

Мисля, че се вдига твърде много пушилка със случая на Гешев. Дори и да го отстранят, ще назначат друг удобен на негово място. А и не мисля, че лесно ще го свалят от власт. Много по-важното е обаче в момента да няма редовно Правителство, за да не ни вкарат официално и в много по-тежка форма във войната", смята адв. Добромира Полименова.

"Не успяха взривят Гешев, но Гешев успя взриви държавата", написа Tsvetan Fikov.

Ясен Тодоров: Изглежда, че Сарафов е направил опит за преврат в прокуратурата

"Зам. Главният Прокурор се страхува за живота си от Главния Прокурор... Къде живеем, хора?".

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм