Сляпата ясновидка, която предсказа 11 септември и пандемията Ковид-19, прави ужасяващи прогнози и за 2024 г. 

Българската пророчица Баба Ванга, починала преди 25 години през 1996 г., се превръща в култова фигура сред привържениците на конспиративните теории, след като някои от нейните изказвания се оказват страшно верни, пише Daily Mail.

Известна като балканския Нострадамус, тя оставя предсказания за всяка година до 5079 г.

Според нея 2024 г. ще донесе множество мрачни събития, включително терористични атаки в Европа, голяма икономическа криза и биологични атаки, както и покушение срещу Владимир Путин.

Единственото пророчество с лъч надежда, според Daily Mail, е увеличаването на медицинските пробиви.

Колко предишни предсказания на Баба Ванга са били верни?

Засушавания и наводнения през 2022 г.

Тя предупреждава, че през 2022 г. големите градове ще се сблъскат със суша поради повишаването на температурите, което се оказва вярно.

Миналата година в Англия беше най-сухият юли от 1935 г. насам. Горещините и малкото валежи доведоха и до изчезване на някои от британските резервоари, като нивото на реките беше отчетено на 30 % от нормалното.

Други страни като Италия, Франция и Португалия също се сблъскаха с рекордни засушавания и горски пожари.

Друго нейно пророчество от 2022 г. гласи, че Австралия и Азия ще бъдат засегнати от "интензивни наводнения".

Това отново се сбъдна и през март миналата година Австралия обяви извънредно положение заради наводненията.

При катастрофалните" наводнения загинаха 22 души, а десетки хиляди бяха принудени да евакуират домовете си в Сидни, след като рекордни дъждове връхлетяха източното крайбрежие.

9/11

Може би най-внушителното й предсказание е, че Баба Ванга правилно е предвидила катастрофата от 11 септември.

През 1989 г. тя предупреждава, че "американските братя ще паднат, след като бъдат нападнати от стоманените птици".

И добавя: "Вълците ще вият в храсталака и ще блика невинна кръв".

Предсказанието се сбъдна, когато четири отвлечени самолета донесоха ужас на Америка на 11 септември, убивайки близо 3000 души, като хората прочетоха "стоманените птици" като препратка към самолетите. 

Пандемията Covid-19

Ясновидката предсказва епидемията от Covid-19 през 1966 г. - твърди се, че е предупредила "Короната ще бъде навсякъде над нас".

Жената, която се е срещала с Баба, Нешка Стефанова Робева, на 73 години, твърди, че ясновидката е споделила предсказанието с нея преди да умре. 

По думите ѝ тогава тя "не е осъзнавала" какво означават думите на пророчицата.

Собствената ѝ смърт 

Баба Ванга дори предсказва правилно собствената си смърт, като предвижда, че ще умре на 11 август 1996 г. на 85-годишна възраст.

Това се сбъдва, когато българската ясновидка умира от рак на гърдата, а погребението ѝ привлича големи тълпи.

Цунамито от 2004 г. 

Широко разпространена е и информацията, че мистичката правилно е предвидила опустошителното цунами на Боксинг дей през 2004 г.

Бедствието донесе опустошения в Индонезия, Шри Ланка, Индия, Тайланд и други страни, убивайки повече от 230 000 души. 

Твърди се, че Баба Ванга е казала: "Огромна вълна ще залее голямо крайбрежие, покрито с хора и градове, и всичко ще изчезне под водата. 

"Всичко ще се разтопи като лед".

Катастрофата в Курск през 2000 г.
Предполага се, че пророчицата е предсказала катастрофата с подводницата "Курск" през 2000 г. - една от най-сериозните морски катастрофи в Русия.

Подводницата потъва 12 месеца след като Ванга твърди, че "Курск" ще бъде "покрит с вода" и "целият свят ще плаче за него".

Тя потъна в резултат на експлозия на борда, което доведе до смъртта на 118 души - всички те бяха мъртви, когато осем дни по-късно водолазите най-накрая пристигнаха и "Курск" се намираше на 350 фута дълбочина.

Убийството на Индира Ганди 

Индира Ганди е третият министър-председател на Индия, който заема поста от 1966 до 1977 г. и след това отново през 1980 г., преди да бъде убита през 1984 г. 

През 1969 г. Баба твърди, че "роклята ще я унищожи. Виждам оранжево-жълта рокля в дима и огъня".

На 31 октомври 1984 г. Ганди е застреляна от двама свои телохранители - по това време тя носи сари в шафранов цвят.  

Възходът на Обама и Тръмп 

Въпреки че това предсказание не се сбъдна напълно, елементи от него се превърнаха в реалност.

Тя разкрива, че 44-ият президент на САЩ, Барак Обама, ще бъде първият чернокож, въпреки че казва, че той ще бъде последният, което не се сбъдва.

В противоречие с последната си точка, тя също така предсказа, че 45-ият президент на САЩ ще бъде "изправен пред криза", която ще "срине страната".

Това би могло да бъде свързано с предизвикателствата, пред които беше изправен по време на мандата на Тръмп, включително щурмуването на щатския Капитолий във Вашингтон.

Други прогнози 

Съществуват множество пророчества, които Баба Ванга е направила по време на 50-годишната си кариера, включително катастрофата в Чернобил в Украйна през 1986 г. и смъртта на принцеса Даяна през 1997 г. 

Има обаче и предсказания, които ясновидката не е сбъднала - тя е предсказала край на естествените раждания през 2023 г., промяна на земната орбита и катастрофални слънчеви бури - досега те все още не са се сбъднали. 

Неправилно е предсказала също, че Европа ще "престане да съществува" до 2017 г., тъй като според мистичката континентът ще се превърне в "пустош, почти напълно лишена от човешки живот". 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм