Матю Пери продължава откровено да споделя моменти от дългото си пътуване до трезвеността и трудностите, които е преживял по време на участието си в „Приятели“, докато се борил със зависимостите си от викодин и алкохол, пише CNN.

В откъс от новата си книга „Friends, Lovers and the Big Terrible Thing“ Пери разказва как след посещение на Дженифър Анистън разбрал, че потайното му поведение, когато става дума за алкохол, всъщност не е толкова тайно.

Матю Пери - две седмици в кома и пет месеца в болница след свръхдоза

„Знам, че пиеш“, казала тя, пише 53-годишният Пери в мемоарите, в откъс, публикуван в лондонския „Таймс“.

„Отдавна я бях преодолял. Откакто започна да излиза с Брад Пит, бях добре и бях измислил точно колко дълго да я гледам, без да е странно, но все пак да ме конфронтира Дженифър Анистън беше опустошително. И бях объркан”, продължи Пери.

„Как успя да разбереш?“, попитах аз. Никога не съм работил пиян. „Опитвах се да го скрия...“

Матю Пери разказва за сериала „Приятели“ в автобиографична книга

На друго място в откъса Пери споменава как „никога“ не е работил надрусан или пиян (въпреки че „със сигурност е работил с махмурлук“) и казва, че до голяма степен е успял да функционира като част от изключително успешния актьорски състав на „Приятели“, благодарение на колегите си. Те са се „групирали около него и го вдигали“ като ранен пингвин, подкрепян от другите пингвини.

„Аз бях раненият пингвин, но бях решен да не предам тези прекрасни хора и шоуто”, пише той.

Но онзи ден Анистън му казала ясно, че няма да му се размине. “Можем да го помиришем“, казала тя по някакъв странен, но любящ начин. "Множественото число „ние“ ме удари като чук“, пише Пери.

ТОП 5 известни личности в сериалa „Приятели“ и какво се крие зад сцените с тях

„Знам, че пия твърде много“, отговорих аз, „Но не знам точно какво да направя по въпроса“.

Звездата също описва в новата книга как теглото му варирало драстично заради хапчетата, от които му се повдигало и намалявали апетита му, или алкохола, който го карал да се подува.

„Можете да проследите траекторията на пристрастяването ми, ако се вгледате в теглото ми от сезон на сезон. Когато съм с по-голямо тегло, е алкохол. Когато съм слаб, са хапчета. Когато имам козя брадичка, са много хапчета".

Специалният епизод на „Приятели“ ще бъде достъпен в България на 27 май

Пери дори споменава конкретни моменти от 10-те сезона на хитовото шоу и насочва читателите към това, което се случвало с неговата зависимост по това време.

„До края на третия сезон прекарвах по-голямата част от времето си в търсене на начин как да си набавя 55 таблетки викодин на ден. Трябваше да взимам 55 всеки ден, иначе много ми се повдигаше. Това беше работа на пълен работен ден -  обаждания, посещения при лекари, симулиране на мигрена и намиране на измамни медицински сестри, които биха ми дали това, от което имах нужда“, пише Пери.

Шест често срещани признака, че човек е социопат

Актьорът наскоро разказа, че най-накрая е готов да сподели опита си, когато е преминал безопасно от другата страна на зависимостта.

„Исках да споделя, когато вече съм в безопасност от това отново да отида към тъмната страна на всичко“, каза Пери пред списание “People”. „Трябваше да изчакам, докато съм напълно трезвен и далеч от активното заболяване на алкохолизма и пристрастяването, за да запиша всичко. И най-важното беше, че бях почти сигурен, че ще помогне на хората,” споделя актьорът.

Книгата на Матю Пери “Friends, Lovers and the Big Terrible Thing” ще бъде издадена на 1 ноември.

Превод: Илина Стоянова

Видео: Юрий Яковлев

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм