Прогнозите на синоптиците се сбъднаха и мощна гръмотевична буря се разрази късно снощи след 21:00 часа над Стара Загора.

Хайде на Бали ????????????

Posted by Алагьозов Камора Неделчо on Tuesday, August 23, 2022

Стихията остави цели квартали без електричество и предизвика локални наводнения. Има данни за наводнени улици и приземни етажи, както и за паднали дървета, установи репортерска проверка на БТА.

Мълния запали гараж в пазарджишко село

Проливният дъжд продължи почти до полунощ.

Заралийски мълнии ⚡️⚡️⚡️

Posted by Феникс Студио on Tuesday, August 23, 2022

На "горещия телефон" на община Стара Загора са получени около 70 сигнала за счупени клони, паднали дървета и отворени големи дупки по улиците, съобщи секретарят на общината Делян Иванов. От думите му стана ясно, че дупките са вследствие на работите по извършвания в момента голям воден проект на територията на Стара Загора. 

Семейство загина при удар от мълния в Брезнишко

"Днес ще бъде приоритет фирмите, които работят по водния проект и връщане и почистване на земните маси", каза още Иванов. Той смята, че ситуацията ще бъде овладяна днес до обяд.

Към момента от "ЕВН България" съобщават за липса на електрозахранване в селата Гранит, Плодовитово, Дечево, Оризово, Черна гора и Борущица.

Видео: Миглена Милева

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм