Сърбинът Младен Кръстаич е новият старши треньор на националния отбор на България по футбол. Това обяви президентът на Футболния съюз Борислав Михайлов след края на днешния Изпълком на централата., информира dsport

Спортното шоу на Дарик

В щаба на Кръстаич като помощник ще влезе бившият национал Иван Иванов. Другите помощници ще бъдат Стефан Янкович, Неманя Милинчич, а Дарко Божович ще бъде треньор на вратарите. Договорът на 48-годишния Кръстаич е за две години.

В треньорската си кариера бившият национал на Югославия е бил начело на националния тим на Сърбия, Бачка Топола и Макаби Тел Авив.

Михайлов представя Кръстаич

Posted by Dsport.bg on Thursday, July 21, 2022

Кръстаич заяви, че не е сериозно през последната година да има над 47 повиквани играчи в националния отбор на страната.

Нашата е работа е такава. Понякога работи в клубен отбор или в национален. Имахме доста оферти. След проведените разговори с Борислав Михайлов решихме да приемем тази оферта. България е страна с много спортни успехи. Има много талантливи млади хора и затова се съгласихме да приемем това предложение“, коментира Кръстаич.

Още когато приехме предложението, почнахме да гледам български футболисти и да работим. Още даже преди да сме се разбрали за предложението. Всички знаем в какво състояние е националният отбор по футбол и, че не се представя на добро ниво. Има много талантливи футболисти, които са загубили форма и самочувствие. Последната година е имало над 47 повиквателни, някои само с 1 мач, което не е добре. Малко несериозно е“, добави той.

Фенове на АПОЕЛ се сбиха с полицията на Орлов мост

Кръстаич е убеден, че като си тръгне, ще остави много по-добър отбор за следващия треньор.

Ако съм по-голям патриот от българските футболисти, няма да е добре. Тогава нещо ще трябва да се подобри. Трябва да има този национален заряд. За това трябва да се живее. Имаме много малко подготовка за мачовете 3-5 дни. Ако няма добра атмосфера, няма как да станат нещата. Българите и сърбите са сходни като манталитет и съм сигурен, че нещата ще се получат“, каза още Кръстаич.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм