След няколко пандемични години, нека да се свържем отново. Голямото кино се гледа по различен начин. То се гледа в големите зали, защото изглежда по различен начин, влияе по различен начин, защото то е респект към авторите. С това започна разговора Мира Сталева от София филм фест в предаването "Посока Култура" с Мирослав Боршош.

Какво се прави на Сирни заговезни

Според Сталева заради пандемията се е случил естествен процес на преместване от кината към стрийминг платформите. Сега тя очаква да има естествен процес на връщане обратно към кината. Това се наблюдава и в Европа, хората имат нужда да бъдат заедно, допълни тя.

Колко дни ще почиваме през 2023 г.?

Уникалното в София филм фест е, че на него се канят режисьорите, обясни Сталева. Те са творци и обожават да бъдат питани, продължи тя. Режисьорите са изключително чувствителни към отношението на публиката и имат нужда от обратна реакция. Затова Сталева отправи покана към публиката да се присъединят към фестивала, който ще се проведе в Дома на киното тази година от 16 до 31 март.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм