Задържаният за убийството на младата жена в Омуртаг е опитал да прикрие стореното. Това коментира пред Дарик радио зам.-окръжния прокурор на Търговище Васил Ангелов.

Според обвинението на 29 август 28-годишният мъж е нанесъл тежък побой на 21-годишната си приятелка. Вследствие на това жената умира. Работи се по различни версии, но основният мотив за деянието е ревност.

Двойката е живеела на семейни начала. Във вторник се стига до скандал, който завършва с побой, след който младата жена умира.

28-годишният мъж се е опитал да представи защитна версия за стореното от него като инцидент или битова злополука и че жената се е спънала и паднала, заяви зам.-окръжният прокурор на Търговище Васил Ангелов.

От 10 дни двамата са живеели в апартамента на майката на 28-годишния мъж. Преди това връзката им се е развивала във Франция. Ангелов уточни, че разпитани свидетели твърдят, че е имало и други случаи на агресия и нанасяне на побой към младото момиче.

Предстои да се изготви заключението по назначената съдебно-медицинска експертиза. Повдигнатото обвинение е по един от най-тежките членове в Наказателния кодекс – убийство с различни утежняващи обстоятелства, квалифициращи деянието.

В момента мъжът е задържан за 72 часа. Предстои в петък от прокуратурата да поискат постоянното му задържане.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм