Мъж, счупил черепа на кондуктор в пловдивския градски транспорт, се изправя пред магистратите от Районния съд в града на тепетата.

На 19 юни, миналата година, обвиняемият заедно със съпругата си се качил в автобус по линия №7, където на смяна като кондуктор бил пострадалият. По време на пътуването между двамата мъже възникнал спор, предизвикан от агресивното държание на подсъдимия.

Поводът бил високата температура в рейса. Точно преди да слезне от автобуса, агресивният мъж започнал отново да провокира  кондуктора и да го обижда. Двамата се сдърпали.

Тогава обвиняемият се качил отново на 7-ицата, започнал да нанася удари с ръце по главата на кондуктора и да го дърпа. Докато го бутал, пострадалият загубил равновесие и паднал през отворената врата на автобуса по гръб на земята, ударил силно задната част на главата в асфалта и изгубил съзнание, а от ухото му започнало да тече кръв.

Свидетели на цялата ситуация станали много от возещите се в автобуса пътници, част от които се притекли на помощ. Пострадалият бил откаран незабавно в неврохирургично отделение, където поради тежкото му състояние е бил подложен на мозъчна операция.