"Общият проблем на учителите са родителите, те не споменават пред тях, че децата им са невъзпитани и не достатъчно любопитни". Това каза българският финансист и политик Мартин Заимов в предаването „Стълбището“ на Дарик радио. Той подчерта важността на партньорството между учителите и родителите в образованието на децата.

Езикът като препятствие

Мартин Заимов посочи: "Езикът би могъл да бъде разглеждан, като препятствие." Той подчерта важността на езика и комуникацията в съвременното общество и как той може да създава или преодолява препятствия.

Защо младите не гласуват

За предстоящите избори, Мартин Заимов изрази надежда: "Надявам се, че ще се появи нещо, което да накара младите хора да гласуват на предстоящите избори." Той акцентира върху важността на активното участие на младите граждани в политическия процес.

"Колкото повече остават в родината ни независими хора, хора с опит и авторитет, толкова повече младите ще взимат пример и ще се гордеят, че са българи", каза той.

Стимулиране на куража и гордостта от българската идентичност

Мартин Заимов посочи: "Нашата роля е да стимулираме куража у тях, да открият радостта от това, че са българи." Той подчерта важността на укрепването на националната идентичност и самочувствието на младите поколения.

Градският транспорт, пътната обстановка, жълтите павета

За състоянието на градския живот, Мартин Заимов коментира: "Градският транспорт се подобрява. Но пътната обстановка се нуждае от сигурност." Той подчерта важността на безопасността на пътищата за гражданите и развитието на градовете.

Инвестиции

Относно инвестициите, той коментира: "В България има много инвестиции, които ни помагат да не се разграничаваме съседните страни." Той акцентира върху важността на сътрудничеството и развитието на регионални икономически отношения.

България 

Мартин Заимов заключи: "Това, че за някои неща сме изостанали не означава, че сме назад." Той призовава към непрестанното стремеж към развитие и подобрение на обществото.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм