Сред десетте европейски изгряващи звезди на 74-ия филмов фестивал „Берлинале“ се нареди 19-годишната актриса Маргарита Стойкова.

Тя бе отличена на един от най-престижните европейски филмови фестивали за ролята си на Дида във филма "Диада" на Яна Титова. "Ще се видим на Оскарите!", каза Маргарита Стойкова, след като получи наградата - „Толкова съм щастлива да бъда тук. Благодаря на майка ми и баща ми, които са някъде тук, на хората, които ме доведоха до тук - Яна Титова, режисьор на "Диада", и Алек Алексиев - неин съпруг и продуцент на филма. На Националния Филмов Център - обичам ви!

Без вас тази награда нямаше да е в моите ръце", каза тя по време на речта си“. С филма Маргарита спечели сърцата и на българската публика. Още в първия уикенд на излъчването си по кината през ноември м.г. филмът триумфира в родния боксофис, надминавайки един от големите холивудски блокбастъри - “Капитан Марвел 2” на Disney и студио Marvel.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм