По информация, получена от гръцките власти, магистралата ПАТЕ (Патра-Атина-Солун-Евзони) ще остане затворена при град Лариса, в двете посоки, без точна информация към момента кога ще бъде отворена. Забраната ще остане в сила до нормализиране на условията за движение след наводнението, причинено от бурята "Даниел".

За превозни средства, пътуващи за Атина, трафикът се отклонява от кръстовището Клиди-Иматия и трафикът преминава през Автомагистрала Егнатия.

В цялата гръцка префектура Лариса продължава наводнението, предизвикано от разливането на река Пеней в резултат на проливните дъждове през миналата седмица.

В неделя вечер в морето беше открито тялото на още един човек. Той е бил идентифициран като 42-годишен мъж, изчезнал на 5 септември от района на Волос. С него броят на жертвите от наводненията достигна до 15. Все още в неизвестност са двама души – двойка от Австрия.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм