Вместо да се засрами, след като видя вълна от коментари за външния си вид на наградите Грами в неделя вечерта, Мадона се изправи лице в лице с това, като написа дълъг пост в социалните медии. В него се казва, че зад коментарите стоят „старчеството и мизогинията“, пише "Variety". Тя твърди, че снимки, направени с камера с дълъг обектив от фотограф в пресата, биха изкривили лицето на всеки.

„Това не може да е тя“: Мадона шокира зрителите на Грами 2023 (снимки)

Мадона завършва посланието си с команда: „Поклонете се, к*чки!

Снимка: Getty Images

Тя също заимства думите на водещата победителка на церемонията Бионсе, пишейки: „Няма да разбиеш душата ми“.

Поп суперзвездата каза, че вярва, че критиките към външния й вид се коренят много по-малко във външния й вид, отколкото в отказа й да излезе извън светлината на прожекторите с напредването на възрастта. 

Всички, с изключение на Бен Афлек, се забавляваха на наградите Грами

Този свят се опитва да те накаже, ако си над 45, но все още си трудолюбива и авантюристична“, написа тя.

Видео зад кулисите, което тя публикува заедно със съобщението, включваше кадри от нейната френска целувка с Dopey и кадри със Сам Смит, Карди Би, Аб Соул и DJ Honey Dijon.

Пълното изявление на Мадона в Instagram:

За мен беше чест да представя Ким Петрас и Сам Смит на Грами. Исках да дам последната награда, която беше Албум на годината, но реших, че е по-важно да представя първата трансжена, която участва на Грами - момент, който ще остане в историята! И на всичкото отгоре тя спечели Грами!

Мадона скандализира с визия на юбилея на книгата си „Секс” (СНИМКИ)

Вместо да се съсредоточат върху това, което казах в речта си, което беше да благодаря за смелостта на артисти като Сам и Ким, много хора избраха да говорят само за мои снимки в близък план, направени с камера с дълги обективи от фотограф на пресата, което би изкривило лицето на всеки!

Снимка: Instagram

„За пореден път съм жертва на старите разбирания и женомразството, които проникват в света, в който живеем. 
Свят, който отказва да се радва за жените, прехвърлили 45-годишна възраст, и чувства необходимостта да ги накаже, ако продължават да бъдат със силна воля, работливи и приключенски настроени. 

Мадона туърква полугола, феновете са загрижени за състоянието й (видео и снимки)

Никога не съм се извинявала за нито един от творческите избори, които съм направила, нито за начина, по който изглеждам или се обличам, и няма да започна да го правя. Бях унижавана от медиите от началото на кариерата си, но разбирам, че всичко това е изпитание и се радвам, че правя пътека, така че всички жени зад мен да имат по-леснен живот през идните години. 

Както Бионсе каза, „Няма да разбиеш душата ми.“

Очаквам с нетърпение още много мои години на подривно поведение, прекрачване на граници, противопоставяне на патриархата и най-вече наслаждаване на живота. 

Поклонете се, к*чки!

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм