Мая Манолова с първи стъпки за основаването на своята политическа партия „Изправи се България“. Днес в НДК се събра инициативният комитет на формацията, който се представлява от Манолова, Юлиян Ненчев и Никола Вапцаров.

Те ще имат задачата да привлекат поне 2500 души, чиито подписи да бъдат внесени в Софийския градски съд за регистрация на формацията.

Манолова: До дни обявяваме нов проект, със Стефан Янев гледаме в една посока

На заседанието беше приета учредителната декларация на партията, според която „Изправи се България“ ще работи за повишаване на доходите на българите и равенство, преодоляване на демографския срив, постигане на ефективна съдебна система и др.

Уставът и конкретната програма на партията обаче ще бъдат приети на учредително събрание на 1 май от 11.00 часа в зала „Азарян“ на НДК.

След готовността за нова партия, Янев отиде при Манолова

В началото Мая Манолова направи обобщение на постигнатото до момента и аргументира решението си за създаването на партия. Тя заяви, че е дошъл моментът, в който след две години и половина на гражданската платформа „Изправи се.БГ“, след 100 дни протести по площадите, битката срещу модела в София и след участие в два парламента, платформата да се превърне в партия.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм