Мая Манолова заяви, че до дни ще бъде обявен нов социален проект. А на въпрос дали бившият военен министър - Стефан Янев ще бъде водач на новата платформа - отговори, че с него работят добре в една посока.

"Със Стефан Янев и с неговия екип сме в добра комуникация. Ние го подкрепихме и сега, когато беше отстранен от поста военен министър. Подкрепяли сме го и като служебен премиер, но социалната алтернатива, ще има други лица. Естествено ние ще си сътрудничим, ще работим заедно, защото гледаме в една посока," каза пред БНТ Манолова

Тя разкритикува акцията с арестите на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов, защото според това ще навреди на борбата срещу "модела Борисов".

След готовността за нова партия, Янев отиде при Манолова

"Резултатите от трите ареста в четвъртък вечерта са на път да занулят три години битка срещу "модела Борисов" и да попарят надеждите, очакванията, енергията на десетки хиляди хора от площадите на България", заяви Мая Манолова.

По думите ѝ резултатите от тези арести започват на практика реанимация на ГЕРБ, тъй като са им дали възможност да минат в контранастъпление и реално да се върнат обратно в политическата игра.

"От всичко това, което се разигра, се видя, че на Борисов адвокат не му трябва при Гешев - главен прокурор", отбеляза Манолова.

С тези действия управляващите са загубили и информационната война, като не са съобщили на обществото какви са обвиненията, за какви престъпления има съмнения, някакви факти и нови доказателства, като доклада на АДФИ, който показва, че има щета в бюджета за над 500 млн. лв.

Стефан Янев: Когато му дойде времето, ще обявим политически проект

"Ако в следващите дни цялото това искане и за задържане, и за привличане като обвиняем не бъде подплатено със сериозни доказателства, това ще постави под съмнение и действията сега на МВР и на правителството, и изобщо тяхната способност ефективно да се борят с корупцията", заяви Манолова.

Тя посочи като възможност за доказателства проверките за язовирите, автомагистралите и договорите и плащанията там.

Според Мая Манолова по темата "съдебна реформа" това мнозинство практически не е направило нищо. Още не е минал през зала законът за спецсъдилищата, няма го закона за КПОНПИ, нищо не се прави и за смяна на членовете на инспектората на ВСС.

"Моят голям упрек 100 дни след старта на това управление е, че те абсолютно неоснователно забавиха темпото за осъществяване на съдебната реформа", категорична беше Мая Манолова.

Очаквах повече от Янев като министър на отбраната, заяви Радев

Примпомняме, че на 8 март, само часове след като обяви готовността си да поеме "лидерството" на нов политически проект, бившият министър на отбраната Стефан Янев отиде на среща с Мая Манолова, която се състояла в един от офисите на Манолова в центъра на столицата.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм