Президентът на Беларус Александър Лукашенко покани китайския си колега Си Цзинпин да посети републиката, гласи поздравително послание, изпратено от беларуския президент до китайския лидер във връзка с Лунната нова година, отбелязвана в Китай, съобщи ТАСС.

"Каня Ваше Превъзходителство да посетите Република Беларус, където сте познат и ценен като истински приятел и където ще бъдете посрещнат топло и гостоприемно", цитира президентската пресслужба на Лукашенко посланието.

Заради военни престъпления: ЕП иска специален трибунал за Путин

Лукашенко отбеляза, че "въпреки всички трудности, които донесе Годината на тигъра", Беларус и Китай "със съвместни усилия са постигнали значителен напредък в укрепването на беларуско-китайското сътрудничество". 

"В кулоарите на срещата на върха на ШОС (Шанхайската организация за сътрудничество, бел.ред.) беше подписан впечатляващ пакет от двустранни споразумения, които отговарят на интересите на двете държави и допълнително ще укрепят приятелството между нашите страни", пише още Лукашенко.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм