Ловец е прострелял питбул, а след това насочил оръжие и срещу стопанина му. Случаят е от почивните дни. Спречкването е станало в полето между Пазарджик и близкото село Юнаците. При инцидента е ранено и друго куче - дратхаар. И двамата мъже са подали жалби до полицията, прокуратурата, както и до Ловно-рибаското сдружение “Сокол-1893“ в Пазарджик, тече проверка.

Куче премина 4 шенгенски граници, след като се изплашило от новогодишната заря

До момента се знае, че мъж от Пазарджик е разхождал два питбула, които не са били на повод. При срещата с ловеца се сбили с неговите две кучета, като едното е било нахапано, видно от представената епикриза. Собственикът на питбулите твърди, че единият от любимците му също е ранен от изстрел на ловеца, който вдигнал пушка и срещу опонента си.

Протест във Варна за по-тежки наказания за убийци на животни

За момента има официално становище само от Ловно-рибарското дружество. В него председателят Евгени Абаджиев пояснява, че ловецът е участвал в редовен излет. От двете получени жалби се разбира, че питбулите са се движили свободно, без задължителните за бойните породи поводи и намордници.

Жена и кучето й пропаднаха в 3-метрова шахта в София

В текста се казва още, че организацията не може да вземе становище поради разминаване в описанието на ситуацията от двете спорещи страни, а и защото тече разследване. Ако обаче бъде доказано нарушение, ловецът ще бъде наказан и от дружеството, уверява Абаджиев.

Всички новини от Пазарджик

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм