Протест срещу насилието над животни ще се проведе във Варна в днешния 15 януари. Демонстрацията под надслов „Отивате в затвора, садисти!!!” е насрочена за 15:00 ч. пред сградата на Съдебната палата. По същото време акции ще има в още 13 български града.

Престъпленията срещу животни в страната са се увеличили

Исканията са за по-високи и ефективни наказания за насилниците и убийците на животни.

Това е вторият национален протест в рамките на месец и половина. В началото на декември Варна също беше сред градовете, в които имаше демонстрации за защита на кучето Мечо, малтретирано от 37-годишния Захари Шулев от София.  

Районна прокуратура – Враца разследва случай за малтретиране на куче 

Твърде много хора предпочитат да живеят дълбоко в Средновековието и се гордеят с този факт. Назрял е обаче моментът да променим това. Затова ни е нужен всеки един от Вас! С клетви и писане на коментари не става. Със закани и просто публикуване на поредния случай на зверство над животно НЕ ПРОМЕНЯМЕ нищо. Затова нека да излезем на 15-ти - за една по-нормална, една по-добра и по-справедлива държава. Защото убийците на животни днес са убийци на деца утре”, апелират организаторите на протеста във Варна. Чрез социалните мрежи участие в него досега са заявили близо 30 души.  

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм