Турският национален авиопревозвач "Търкиш еърлайнс" е отменил 105 полета от международното летище Истанбул по вътрешните и международните линии заради неблагоприятната метеорологична обстановка, съобщи авиокомпанията в акаунта си за корпоративна поддръжка. Препоръчва се на заинтересованите да следят информациите за полетите на интернет страницата на компанията, както и от мобилното приложение.    

Частната авиокомпания "Пегасус" съобщи, че днес, 19 ноември, са били отложени 38 полета поради тежките атмосферни условия от истанбулското летище "Сабиха Гьокчен" на азиатския бряг на мегаполиса, съобщиха от авиокомпанията, която също препоръча на пътниците да следят информацията за полетите си. 

Около 3-сантиметрова снежна покривка е покрила района на граничния пункт Дерекьой/Малко Търново на границата с България. Пунктът е отворен за движение, но се препоръчва водачите да се съобразяват със зимните условия, информира изданието Хаберлер. Екипи към Дирекцията за поддръжка на магистралите са изпратили снегорини, разпръсква се сол и луга. Повече сняг е навалял в района на селищата Кофчаз и Демиркьой.

По информация на генералната Дирекция по трафика неблагоприятните метеорологични условия от вчера насам са причинили задръствания по северната магистрала "Мармарай", която минава през Истанбул.

Автобусите на градския транспорт в града се движат със закъснение, в редица участъци има задръствания. Втори ден непрекъснато вали дъжд, духа вятър със сила 60-100 м/сек. Метрото и електрическата влакова линия "Мармарай" се движат нормално

В крайградските селища Шиле и Агва на черноморския бряг вълните са заляли сгради, много улици са непроходими. Истанбулската голям община е мобилизирала  екипи, които са изпратени на мястото за справяне с положението.

Съобщава се за бедствена обстановка в района на черноморския град Зонгулдаг. Вълните надхвърлят 5 метра край пристанищното селище Ерегли. Магазини, паркове по крайбрежието са заляти от вода по информация на Хаберлер. Бурята е изтръгнала дървета, съборени са много покриви.

Бурният вятър е повлякъл товарен кораб, който се блъснал в крайбрежните скали край Ерегли и се разцепил. Екипи на пристанищната служба и на службата за брегова охрана са предприели акция за спасяване на екипажа. Заради вятъра и вълнението спасителната операция е продължила часове. Всичките 13 души от екипажа са спасени. 

Близо половин метър е снежната покривка в курортния скицентър в планината Улудаг, която се извисява над град Бурса, съобщиха от пресслужбата на курорта. Плътна снежна покривка е покрила и курортния ски център Картепе, който е на около 100 км от Истанбул.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм