Американските митнически и гранични полицаи на летище "Детройт Метрополитън" откриха череп на млад делфин в изоставена чанта, предаде пресслужбата на Митници и гранична полиция на САЩ.

Авиокомпания дари на благотворителна организация изгубения багаж на свои пътници

Според властите багажът е бил оставен по невнимание от собствениците и при повторното влизане в САЩ рентгеновите прожекции разкриват изображение на нещо, което изглежда като черепообразен обект в една от чантите. Служителите на Американската служба за риба и дива природа установиха, че черепът е от млад делфин.

Снимка: Митници и гранична полиция на САЩ

Според Администрацията по сигурността на транспорта изкуствените скелетни кости могат да се носят в самолет както в ръчен багаж, така и в чекиран багаж, но някои риби и диви животни и продукти, направени от тях, са обект на ограничения, забрани, разрешителни или други изисквания.

Родители изоставиха бебето си на летище в Израел

Пътуващите са призовани да проверят настоящите разпоредби на CBP, преди да внесат предмети от дивата природа в страната.

Притежаването на предмети от дивата природа, особено на защитени животни, е забранено. Ние приемаме сериозно контрабандата на диви животни и работим в тясно сътрудничество с нашите федерални партньори от Службата за риба и дива природа на САЩ, за да защитим дивите животни и техните местообитания“, каза директорът на регионалното пристанище Робърт Ларкин. 

Как да качите повече багаж в самолета, но без да плащате допълнително?

Черепът на делфина беше предаден на Службата за риба и дива природа на САЩ за по-нататъшно разследване.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм