Лондонските транспортни власти съобщиха, че се подготвят около 1 милион души да посетят британската столица в понеделник за държавното погребение на кралица Елизабет II, пише "Economictimes".

Поканата на саудитския принц на погребението на кралицата предизвика протести

Шефът на транспорта за Лондон Анди Байфорд каза в неделя, че столицата е посетена от "огромен брой допълнителни пътници", откакто кралицата почина на 8 септември. Той обаче каза, че търсенето ще "достигне кулминация" в понеделник. В цялата страна ще се движат около 250 допълнителни влакови услуги, включително някои нощни влакове.

Втора нощ: Километрична опашка от чакащи да се поклонят пред ковчега на Кралицата

Според Питър Хенди, който е ръководител на британската железопътна компания "Нетуърк рейъл“, утре ще се осъществи "най-голямата операция в обществения транспорт от олимпийските игри през 2012 г. насам."

Сутринта летище "Хийтроу" ще отмени над 100 полета, за да не допусне звукът от прелитащи самолети да смущава погребалната служба в Уестминстърското абатство, както и полагането на ковчега ѝ в гроба в замъка Уиндзор. 

Опашки в Лондон: Хората продължават да се редят за последно сбогом с кралицата

Летището в Западен Лондон съобщи, че мерките ще засегнат 15 процента от планираните 1200 полета.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм