Управлението на страната може да се базира и на друг документ, а меморандумът не е ултиматум. Това каза Лена Бориславова пред бТВ, след като вчера в последователни изявления лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и вицепремиерът Мария Габриел отхвърлиха категорично предложението на ПП-ДБ.

Бориславова определи вчерашната полемика като "свръхреакция” от страна на ГЕРБ и допълни, че много би искала да види тяхно предложение на масата. 

"Отиването на избори в момента е неподходящо, защото тези проблеми няма да намерят своето решение. И след изборите те отново ще седят на масата. Регулаторите отново ще трябва да бъдат избрани, а съдебната система и казусите с Пепи Еврото и Марто Нотариуса, те няма да изчезнат от само себе си. Така че някой трябва да седне и да говори как се решават. В този смисъл ние протягаме ръка към колегите от ГЕРБ, това не е ултиматум", заяви Лена Бориславова.

Тя допълни, че ако от ГЕРБ не харесват така предложения документ от "Продължаваме промяната" са склонни да има друг. "Да седнем и да говорим, но ротацията идва и ние не можем да продължаваме да се подкрепяме без ясни ангажименти", допълни тя.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм