Куполът на „Голямата джамия“ в Джакарта е разрушен - два часа пламъци, а след това срутване. Към този момент няма информация за жертви, предаде RaiNews. 

Катедралата „Нотр Дам“ е напът да отвори врати през 2024 г.

Шокиращите сцени бяха заснети на видео и публикувани в интернет и социалните медии, показвайки размера на щетите. Първите съобщения за пожара в индонезийската столица са постъпили около 15.30 часа местно време. В гасенето с огъня се включиха няколко пожарни екипа. Властите започнаха разследване на причините.

Огромният купол на Голямата джамия в ислямския център на Коджа, подрайон на Джакарта, северно от индонезийската столица, се срути, след като в продължение на няколко часа горя пожар.

Почина архитектът, ръководил строежа на Саграда фамилия

Според полицията, която е разпитала четиримата работници, свидетели на пожара, сградата е била в ремонт, когато са избухнали пламъците. „Евакуирахме всички хора“, обясни началникът на полицията в Северна Джакарта Комес Вибово и допълни „Слава Богу, няма жертви“.

Освен джамията, комплексът „Ислямски център“ разполага и с образователни, търговски и изследователски съоръжения. Куполът на джамията се е запалил за последен път по време на ремонт преди около 20 години. Пет часа са били необходими за потушаването на огъня, обхванал купола през октомври 2002 г., предаде „Oplndia“.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм