Едва на шестнадесет години Кристина Бандрамалиева е поредният ярък пример за успехите, до които Британският културен център вече 25 години извежда своите възпитаници. Талантливата художничка започва да бере плодовете на своя труд – тя ще продължи обучението си в престижно училище по изкуствата в Англия. В студиото на „Дарик“, тя отдаде дължимото на своите преподаватели.

„Ние в училище реално не го учим до такава степен, до каквато бих искала“, сподели Кристина относно обучението по английски език в българската образователна система. Затова още в начално училище започнала курсове към Британския културен център и развила езиковите си умения почти до съвършенство. Тази година тя изучава престижното ниво C1, но най-открояващото се в нея е лекотата на британското ѝ произношение.

Те бяха страшно впечатлени от „левъла“ ми на английски и от самото ми произношение, дори не ми поискаха сертификати и все още не са ми ги поискали“, каза Кристина по отношение на блестящото си представяне на приемния изпит. „Нивото на английски, което са достигнали в Британския културен център е в пъти по-добро от това, което ще намерите в училище“, допълни тя.

Младата художничка разказа още, че и тя доскоро е била като всеки тийнейджър и не е мислила за утрешния ден. „След като пандемията удари и останах сама със себе си, започнах да си задавам въпроса, какво ще правя с живота си и всичко се преобърна.“ Кристина използвала възможността да наблегне сериозно върху учението и се е убедила, че „абсолютно всичко е възможно, колкото и клиширано да звучи.“

Тя обаче не планира бъдеще в България. „Ще се връщам, заради баба ми и майка ми, но виждам перспектива за развитието си в Англия, а не тук“, сподели отличникът на Британския културен център. По думите ѝ, не възнамерява да изхаби живота си в „празни надежи“.

„Ще помагам с каквото мога, но вероятно от дистанция. Животът е прекалено кратък и след резултатите от поредните избори в България, не намирам смисъл  да оставам тук в очакване за по-добро бъдеще“.

Какво още сподели Кристина за своя път към Обединеното кралство, чуйте повече в звуковия файл:

автор на текста: Никола Попов 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Яна Желева за Британския културен център: Това не е школа, а кариера