13-годишната Яна Желева е поредната звезда на Британския културен център, която изгря в ефира на Дарик в навечерието на 25-годишнина на престижната езикова школа. За нея той е втори роден дом, в който е получила не само езикови познания, но и житейски уроци. А  желанието й е да го сподели с още много хора.

Започнала е обучението си в Центъра едва на 4 години. Днес има вече шест сертификата на Кеймбридж, които й дават шанс да учи, където пожелае. Насочила се е към Оксфорд, заради интереса към поредицата на Джоан Роулинг за Хари Потър.

Яна обаче има своя детска мечта, която се надява след време да реализира. Иска да се посвети на любовта си към животните и вижда бъдещето си като ветеринарен лекар.  

Силно я влекат фентъзи романите, всички тях чете на английски с лекотата на матерен език. А още по-силно е увлечението й към японската култура.

„Тя е завладяваща със своята красота, която може да се види в изяществото на кимоната, във възпитанието и поезията. Направих опити да уча сама японски език и ми се строи изключително труден. Така че бих искала да посетя Япония, но не и да уча там“, споделя Яна, която вече е започнала да чете и японски автори.

Повече за талантливата възпитаничка на Британския културен център в Бургас, чуйте в звуковия файл:

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Кристина Бандрамалиева: Абсолютно всичко е възможно не е клише