"Не трябва да даваме нищо по-малко от всичко. Има едно мото, донесено от моите предци - благородно мото "Аз служа". Тези думи бяха вдъхновение за много отминали наследници на трона, когато направиха своето рицарско посвещение".

Провъзгласяват крал Чарлз III за новия монарх на Обединеното кралство

Кралицата изрекла тези думи като принцеса Елизабет на своя 21-ви рожден ден, знаейки, че един ден тя ще наследи баща си крал Джордж VI като монарх.

Нейният ангажимент към живот, посветен на службата, се превърна във водещ принцип по време на нейното управление и се изразяваше в големия обем работа, която тя пое като кралица - от ранните й обиколки на Британската общност, които продължиха по няколко месеца, до многото официални ангажименти, които тя посещава и през последните си години, пишат от Кралското семейство.

Новата титла на Камила: Каква е разликата между кралица и кралица-консорт?

Оттам разказват още за писмо, написано от крал Джордж VI до принцеса Елизабет малко след сватбата й, в което крал Джордж VI пише за своята увереност в нейната отдаденост към кралските й задължения, казвайки: „Гледах те как растеш през всичките тези години, с гордост…и знам, че мога винаги да разчитам на теб, а сега и на Филип, за да помагаш в работата ни.“

Лицата на Кралица Елизабет II

На свой ред кралицата казва за собствения си син - принцът на Уелс - сега кралят, „За принц Филип и мен не може да има по-голямо удоволствие или утеха от това да знаем, че на неговите грижи са поверени ръководните принципи на службата и дълга към другите.”

Крал Чарлз III с първо обръщение към нацията след кончината на кралица Елизабет II

Негово Величество Кралят е прекарал живота в служба на обществеността чрез покровителството си, със специален акцент върху екологичните каузи и младите хора. Неговите многобройни задължения в подкрепа на кралицата включват представяне на Нейно Величество и Обединеното кралство в чужбина, присъствие на събития, включително държавни посещения в Обединеното кралство, държавно откриване на парламента и срещи на ръководителите на правителствата на Британската общност, пишат още от Кралското семейство.

“???????? ???????????????? ???????????????? ????????????ℎ???????????? ???????????????? ????ℎ???????? ????ℎ???? ????ℎ???????????? ???????? ????????????????????????????????????. ????ℎ???????????? ???????? ???? ???????????????????? ????ℎ????????ℎ ℎ???????? ???????????????? ???????????????????? ???????? ???????????????? ???????? ???????? ???????????????????????????????????? -...

Posted by The Royal Family on Saturday, September 10, 2022

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм