Крал Чарлз е бил диагностициран с форма на рак, съобщи Бъкингамският дворец, цитиран от Би Би Си. Болестта му е открита по време на лечение за увеличена простата, но от двореца казват, че не става въпрос за рак на простатата.

Според изявление на двореца кралят е започнал "редовно лечение" в понеделник.

От Бъкингамския дворец казват още, че монархът "остава напълно позитивен относно лечението си и очаква с нетърпение да се върне към пълния си обществен дълг възможно най-скоро".

Той ще отложи публичните си ангажименти и се очаква други висши кралски особи да му помогнат като го заместят по време на лечението му.

Не се споделят повече подробности относно стадия на рака.

Въпреки че ще спре публичните си събития, крал Чарлз Трети ще продължи с конституционната си роля на държавен глава, включително документация и лични срещи.

Кралят е избрал да направи публично достояние своето лечение на простатата с цел да насърчи повече мъже да си правят прегледи на простатата, казаха от двореца преди седмица, когато крал Чарлз претърпя операция.

Твърди се, че той е бил доволен, че е повишил осведомеността за проблема.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм