“Преди час и половина се наложи половината депутати от групата на "Възраждане" да не присъстват в залата на парламента, за да осуети едно влизане на България в Еврозоната, което е катастрофално за нас. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов на трибунка в парламента, предаде БГНЕС.

Пеканов: Въвеждането на еврото ще е от полза не само за бизнеса, но и за доходите

“Когато отидохме в мола, всичко приличаше на среща на Г-7 - охрани, жандармерия, само където армията не беше там. Имаше различни отношения между нас - тези, които защитаваха българския лев, не бяха допуснати до събитието. В крайна сметка влязохме и се озовахме на една мила среща, в която се говореше колко е хубаво да унищожим българския лев.

Ние искахме да зададем въпроса дали е редно българското население да бъде питано дали трябва да се влезе в Еврозоната, но не ни беше позволено. Ние сме представители на четвърт милион граждани, а тези, които бяха на срещата, са поставени”, коментира Костадинов.

Води ли присъединяването към еврозоната до по-висока инфлация?

“Сега неслучайно се обсъжда в парламентарната зала изпращането на оръжия за Украйна - отново подмяна на българския интерес. Ние съумяхме да защитаваме българския интерес тук, в парламента, от една страна, и от друга - защитата на българския лев.

Ние започваме и референдум за влизането на страната ни в Еврозоната. Сигурен съм, че гражданите няма да бъдат съгласни с всички въпроси, които ще им зададем, с които ще обеднее българското население, ако се влезе в Еврозоната”, добави още Костадинов.

България започва подготовка за сечене на евромонети

“Припомняме, че докато Нинова беше министър на икономиката и индустрията, се изпращаха тонове оръжия към Украйна, затова сега да се говори за това как не трябва да се изпращат оръжия към Украйна, БСП е закъсняла”, поясни лидерът на "Възраждане".

Припомняме, че по-рано в петък скандал се разрази в столичен мол заради конференция за приемане на еврото с участието на вицепрезидента Илияна Йотова и управителя на БНБ Димитър Радев.

Доклад на ЕК: България е с по-висока инфлация от страните в Еврозоната

Минути след началото на конференцията привърженици на партия "Възраждане" се появиха пред залата, в която се провежда конференцията "България в Еврозоната" и издигнаха плакати в знак на протест срещу приемането на еврото. На мястото се появи и лидерът Костадин Костадинов, както и всички депутати на партията.

След като охраната на събитието, както и служители на НСО, охраняващи вицепрезидента, отказаха да пуснат депутатите на "Възраждане", почти се стигна до сблъсъци.

По-късно Костадинов и депутатите бяха пуснати в залата, където подвикваха по време на изказването на управителя на БНБ.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм