"Дори и да приемем, че ние увеличим наказанията, и смъртно наказание да даваме за "каналджиите", пак ще има такива. Знаете ли защо - защото няма да се прилага. А знаете ли защо няма да се прилага? Защото никой няма доверие и никой няма респект към българската държава", това каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. 

Попитан дали е достатъчна оставката на главния секретар на МВР и трябва ли да се иска оставката на вътрешния министър и на министъра по отбраната, Костадинов отговори отрицателно. „Това, което трябва да се направи, е не да се искат оставки в момента, а да се разположи българската армия по границата“, смята Костадинов.

Главният секретар на МВР подава оставка

По думите му инцидентите ще продължават, докато това не се случи.

Според него трябва да има плътен 24-часов човешки контрол по границата, както и да се поправи компрометираната ограда. „Всичко останало е четене на безсмислени декларации в парламента и "биене в гърдите"“, смята Костадинов.

„Преди две седмици четохме декларация и казахме - изкарайте българската войска по границата, иначе ще започнат да ни стрелят в центъра на столицата. Не ни стрелят, прегазват ни, но и това ще стане", коментира Костадинов.

Пореден случай: Задържаха 10 мигранти след гонка край Драгоман

Той зададе въпрос какви допълнителни наказания ще бъдат поискани след две седмици - за хората, които са продали колите на "каналджийте" или за монтьорите, които са сменяли маслата на колите. 

В отговор на въпрос, свързан със създаването на комисия за Изборния кодекс, Костадинов каза, че досега не е получил отговор на базата на кой закон или член от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание ще бъде създадена тази комисия.

Според него тя дублира дейността на правната комисия. "Правната комисия е взела вече решение, то вече е факт", посочи Костадинов. "Ако толкова много искат, нека влезе в пленарната зала, нека да не бъде гласувано и да започне отново", добави той. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм