Главният секретар на МВР Петър Тодоров подава оставка. Решението си обяви самият той на брифинг пред медиите, след като тази сутрин полицейски служители пострадаха при нов сблъсък с мигранти, предаде предаде БГНЕС.

Днес, аз и главен комисар Станев ( заместник-главният секретар на МВР - бел. ред.) подаваме оставки“, информира комисар Тодоров.

Полицай пострада тежко при катастрофа с кола с мигранти в София

По неговите думи законодателството поощрява каналджийството. Той настоя за законодателно решение, което да спира защитава полицейските служите, спиращи с телата си нелегалните мигранти.

Полицаите са оборудвани и обучени за борба с мигрантския натиск, но законодателната власт трябва да покаже, че иска да ги защити“, каза главният секретар. Той призова Народното събрание да приеме законодателни промени.

"Това е поредният случай", каза още той.

Комисар Тодоров съобщи, че за периода 2021 - 2022 година около 4000 са досъдебните производства, свързани с трафика на хора, половината от тях са приключили с осъдителни присъди, но ефективните са само 158.

Нелегални мигранти са задържани във Варна

По-рано днес полицай пострада тежко и е с опасност за живота след гонка между кола на полицията и автомобил с мигранти, станала на бул. „Цариградско шосе“ в София до отбивката за Казичене малко след 7 часа сутринта.

Полицаят бе откаран в болница „Света Анна“. Следващите дни ще са критични за живота на полицая. Той е с тежка черепно-мозъчна травма и сериозно увреждане на мозъка, вследствие на много силен удар, обясни директорът на университетската болница "Св. Анна" д-р Славчо Близнаков и допълни, че в момента за пострадалия се прави всичко, което е по силата на българската медицина.

„Посегателството срещу полицейски служител е посегателство срещу държавата. Бяхме свидетели на подобни случаи в Бургас. В момента се повтаря цялата тази трагедия. Тъй като делото е с голяма правна сложност, главният прокурор разпореди разследването да се проведе от Националната следствена служба“, заяви говорителят на Иван Гешев - Сийка Милева.

Шофьор на луксозна кола с мигранти опита да блъсне полицай край София

Само преди седмица отново край София шофьор на луксозна кола с мигранти се опита да блъсне полицай и избяга.

В началото на месец ноември българският полицай - младши инспектор Петър Бъчваров, бе убит в граничната зона в землището на село Голям Дервент, на границата между България и Турция, от изстрел, произведен директно срещу него.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм