Председателят на БСП Корнелия Нинова подаде оставка. Това обяви самата тя на пресконференция в централата на партията. Нинова уточни, че няма да напуска парламента, защото е избрана от народа и си остава депутат.

„Оценявам нашите резултати като катастрофални – поемам политическата отговорност и подавам оставка. Свиквам Националния съвет, който трябва да избере един от заместник-председателите, който да довърши мандата, да организира пълен цикъл отчети и избори – нови общински и областни председатели, структури на движенията, пряк избор през септември на председател и конгрес през октомври", каза Нинова.

Тя обясни, че Изпълнителното бюро се е събрало и е анализирало ситуацията. Според нея най-голямата тревога за България е дъното на избирателната активност. Този път протестният вот се изрази чрез негласуване, добави Нинова. По думите ѝ на тези избори няма победител, защото всички, без ДПС и ИТН, са загубили гласове.

На миналите в неделя избори “2 в 1” столетницата се нареди на петото място, а това за пореден път доведе до искане за оттеглянето на Нинова, този път от младежката организация на социалистите.

Очаквайте подробности.