„Дъга“ се завръща с нова надежда за комикс културата в България и нов формат от артисти, готови да поемат щафетата. Списанието ще започне своя нов живот на 6 декември, по време на Софийския международен панаир на книгата в Националния дворец на културата от 19:00 часа. Ще приеме формата на антология от съвременни български комикси, почти 20 години след последното си издание. 

Вчерашен вестник на 2 години: Софиянци щурмуваха метрото

Емблематичното издание и име „Дъга“ ще се стопанисват от гражданско сдружение „Комикс Манифактура“, а пък Том 1 се издава от партньорите на сдружението – издателство „Потайниче”. “Комикс манифактура”, от своя страна, има за цел да опазва миналото ни комикс наследство и да предаде щафетата на новите поколения. 

 

Дъга, Том 1

Андрей, който е известен в цял свят и създава игри за хардкор геймъри

Том 1 беше изготвен от Андрей Андров, редактор и координатор на проекта, Джулиано Димитров, визуален редактор, Денис Българанов, редактор и коректор, и Стефан Митев, графичен дизайнер и Христо Пацов от издателство Потайниче. В първи том читателите могат да открият 9 комикса, някои рисувани от ветерани в сферата и други – от свежи новобранци. 8 са праволинейни, докато 9-ият е комикс игра тип “избери сам своето приключение”. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм