100 хиляди евро излиза наемът на луксозна вила на гръцкия остров Миконос, съобщава гръцкото издание Нюз 247.

В постковид епохата, отбелязва изданието, все повече туристи избират да почиват в наета вила, а Гърция все повече увеличава предложенията си както на островите, така и във вътрешността на страната. 

Пет места, които да посетите в Гърция

Особено популярни са островите от Цикладската островна група в Егейско море, но нараства и популярността на полуостров Пелопонес. 

От доста години частни вили функционират като самостоятелни места за настаняване на туристи. Заради голямото търсене големи европейски компании за наем на туристически вили попълват предложенията си от Гърция. 

Пет забележителни места в Гърция, които си струва да видите

Голям туристически оператор предлага безплатен билет до остров Корфу за тези, които изберат да почиват в една от 17-те вили на йонийския остров. През тази година резервациите за Гърция са нараснали с 60 на сто спрямо 2019 г., казват от компанията.  

В голяма платформа за онлайн резервации има над 850 вили в Гърция, като в 500 от тях наемът за една вечер е над 200 евро. 

Островите Миконос, Санторини, Крит и Парос са сред най-предпочитаните дестинации за желаещите да наемат вили. На остров Миконос са най-скъпите предложения не само в Гърция, а и в цялото Средиземноморие. Някои от вилите на „острова на ветровете“ с гледка към плажа се предлагат за над 100 хиляди евро на седмица. В повечето случаи те разполагат с персонал, отбелязва изданието. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм