Кубрат Пулев и Дерек Чисора изиграха страхотен мач в „O2 Арена“ в Лондон, информира dsport. За съжаление, нашият боксьор загуби с неединудушно съдийско решение (1:2 съдийски гласа) - 116-112, 112-116, 114-116.

Двамата боксьори в тежка категория изиграха мач на много високо ниво с размяна на много на брой удари и определено успяха да „взривят“ феновете.

Чисора се беше подготвил перфектно тактически и заслужено стигна до трудния успех. Неговите удари бяха по-малко от тези на Кобрата, но по-мощни и по-добре насочени. По лицето на българина се отвориха две аркади, които му пречеха да вижда добре заради кръвта, която се стичаше в очите му.

След поражението Кубрат Пулев до голяма степен загуби шансовете си да атакува за трети път световната титла в тежка категория. Кобрата остава с 29 победи и 3 загуби на професионалния ринг.

През 2016 година в Хамбург родният боксьор успя да победи Чисора с 2:1 съдийски гласа, но сега британецът взе реванш през собствена публика и то със същия краен резултат. Така той спечели интернационалната титла на Световната боксова асоциация. Любопитно е да се отбележи, че за пръв път в своята кариера Чисора съумява да спечели мач с неединудушно съдийско решение.

Ето как се разви боксовият мач между Кубрат Пулев и Дерек Чисора:

Първи рунд:

С началния гонг двамата влязоха в клинч и си размениха няколко удари зад главата. Кобрата се опитваше да стои на дистанция и да не влиза в близък бой. Чисора тръгваше с главата напред и накъсваше играта на нашия боксьор. Британецът нанесе удари в тялото на Пулев. През по-голямата част на този първи рунд имаше борба, а не бокс, което е от полза за Чисора. Към края на рунда Кобрата отнесе мощно дясно кроше и се прибра в ъгъла си видимо разклатен.

Втори рунд:

Кобрата изглеждаше по-добре през втория рунд. Чисора обаче продължаваше да изпълнява тактическите указания на своя щаб и атакуваше тялото на Пулев, а не главата. Със сигурност движението на българина беше по-добро, но Чисора продължаваше да показва превъзходство. Бруталните попадения в тялото на Кубрат също продължаваха. В първите два рунда Чисора показа много добра тактическа игра.

Трети рунд:

Третият рунд започна с добър ляв прав на Чисора и добър ъперкът на Пулев. Британецът много често навеждаше главата си и започна да диша тежко с отворена уста. Кобрата получи два удара под пояса, но съдията се направи, че нищо не вижда. Тенденцията се очертаваше – родният боксьор търсеше удари в главата, а неговият противник в тялото. Изморителните клинчове продължаваха с удари зад врата – нещо характерно и за двамата.

Четвърти рунд:

Чисора влезе с агресия в четвъртия рунд и нанесе тежки удари. Кобрата получи непозволени удари зад главата, а съдията отново си затвори очите. Темпото на игра беше изключително високо, нетипично за тежка категория. Кубрат отправяше много повече удари, но те бяха по-леки и по-точни от тези на Чисора. Този рунд определено отиде на сметката на българина, въпреки тежкото му начало.

Пети рунд:

Мачът беше равностоен, макар че носът на Кубрат беше разбит, имаше и леко ожулване между носа и лявото око на нашенеца. Постепенно Кобрата започна да държи добра дистанция и това даваше резултат. Чисора нападаше в тялото и създаваше неприятности за Пулев. Леките удари на българина обаче успяха да респектират Чисора, който по-трудно скъсяваше дистанцията и се изморяваше все повече и повече. В края на рунда британецът се втурна напред леко безидейно, но беше посрещнат с мощна атака.

Шести рунд:

Чисора получи забележка за удар зад главата. След брутално ляво кроше Кобрата получи проблем в лявата скула. Лявото око на българина започна да се затваря и се отвори аркада. След силните няколко рунда британецът обърна събитията на ринга. Двамата влязоха в клинч и Пулев получи чисти удари в тялото си. В края Кобрата се опита да натисне, за да вземе рунда, но неуспешно. С попадение в тялото на Чисора приключи шестия рунд.

Седми рунд:

Ударите и на двамата продължаваха да летят. Чисора избухна с ляво кроше и кръв се стече по лицето на Кубрат Пулев. Аркадата беше над лявото око и кръвта пречеше на зрението на българина. Видимо аркадата се разширяваше, но мачът продължи.

Осми рунд:

Осмият рунд започна в познатия и на двамата боксьори стил. В клинча Чисора непрекъснато беше активен. Отправяше удари в ребрата. Когато българинът успяваше да държи дистанция, отвръщаше с мощни удари. Определено в този случай имаше позитиви, но за тази цел трябваше да използва краката си по-добре. Пулев имаше леко предимство при пласираните рундове към този момент. След страхотен десен ъперкът Чисора беше разклатен. Британецът обаче се съвзе и успя да отвърне. Без съмнение и този рунд отиде в полза на Кобрата. В ъгъла си британецът заяви на щаба си, че се чувства наранен.

Девети рунд:

След тежка размяна на удари и двамата боксьори се разклатиха взаимно. Кобрата приклекна, докато Чисора залиташе. Публиката в „О2 Арена“ изригна заради показаното от двамата боксьори. Към края на рунда нещата се поуспокоиха. Кобрата демонстрира, че има здрава брадичка и пое силните попадения на Дерек Чисора.

Десети рунд:

Видимо Чисора се поумори, навеждаше главата си по-често и не беше толкова активен. Пулев получи нова аркада, този път над дясното око. Кръвта шурна по лицето на българина, но той не отстъпваше нито крачка назад и успяваше да притисне противника си в ъгъла. Кобрата хвана най-добрата си дистанция, докато Чисора търсеше възможност да влезе в клинч. В този рунд Чисора почти нищо не успя да направи, с изключение на няколко много тежки удара малко преди гонга.

Единадесети рунд:

В началото на предпоследния рунд Пулев получи няколко неприятни удара. Чисора направи добро дясно кроше. От там насетне Кобрата диктуваше събитията на ринга и успя да притисне противника си в ъгъла. Определено Кубрат беше по-активният боксьор от двамата. Кръвта пак започна да се стича по дясната част на лицето на българина. Тенденцията преди последния рунд продължаваше – Пулев нанасяше много повече удари, но по-леки, докато ударите на Чисора бяха по-малко, но по-мощни.

Дванадесети рунд:

Последният рунд беше завършекът на един страхотен мач. И двамата боксьори показаха издръжливост, невероятен хъс и желание за победа. Чисора залягаше на въжетата и чакаше за контраатака. Именно при една такава ситуация британецът направи много силна серия, с която си гарантира спечелването на рунда с мощна серия от удари в тялото на Кобрата.

Всичко от света на спорта четете на dsport.bg

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм