Британският крал Чарлз III посвети китариста и съосновател на рок групата „Куийн“ Брайън Мей в рицарско звание. Церемонията се състоя в Бъкингамския дворец. Мей получи титлата за постиженията си в областта на музиката, астрофизиката и опазването на дивата природа.

Крал Чарлз ще приеме Урсула фон дер Лайен

На първата церемония по награждаването от времето на управлението на Чарлз III присъства съпругата на музиканта, британската актриса Анита Добсън. Отсега нататък двамата официално ще бъдат наричани "сър" и "лейди" Мей.

„Страстен градинар“. Силуетът на Крал Чарлз сред цветя замени Елизабет II на пощенски марки

Брайън Мей е роден на 19 юли 1947 г. Той завършва физика и математика в Имперския колеж в Лондон и се отказва от научната си кариера, за да се занимава с музика. Мей е един от основателите на рок групата „Куийн“, а също така е съавтор на песните "Who Wants to Live Forever", "The Show Must Go On", "We Will Rock You" и други песни на групата. Той е основател на фондация "Save Me", която работи за защита на животните от малтретиране. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм